Bijpraat 2024-3

Nieuwbouw in september klaar!

Zoals het er nu naar uitziet, kunnen we in september a.s. ons nieuwe honk betrekken. Hoe gezellig het ook is bij onze collega vereniging ttv Huizen, het is toch wel heel fijn om straks weer thuis te komen. De zaal is sterk verduurzaamd. Het dak en de muren zijn geïsoleerd, er komt luchtverversing in de zaal, de vloer wordt opnieuw geschilderd en er komen zonnepanelen op het dak. De kantine wordt ook prachtig met een bar die gemaakt is van het hout van onze oude trap.  Er komt best nog veel op ons af voordat we in september een balletje kunnen slaan in de vernieuwde zaal met het Bijmaat logo op de muur. Gelukkig kunnen we weer een beroep doen op de Bijmaters.

  • Gerard is de coördinator voor de verhuizing van de Delta gymzaal naar de Damwand en de inrichting van de 2 bergingen die we krijgen. In dit proces zullen we ook goed kijken of we nog nieuw tafeltennismateriaal (tafels, netjes, telborden) nodig hebben.
  • Wim en Jur zorgen in overleg met Versa Welzijn voor de inventaris, keukenspullen, muziekinstallatie etc. voor onze keuken/kantine.
  • Wim vertegenwoordigt ons in het overleg met de gemeente, Versa en Jeugd&Gezin over de officiële opening van het gebouw.
  • Wim en Jur denken ook nog na over een mogelijk toernooi met o.a. ex-Bijmaters.
  • Gerrie neemt deel aan het regelmatige bouwoverleg.
  • Bestuur onderzoekt met ttv Huizen hoe we de samenwerking kunnen continueren, bijvoorbeeld door gezamenlijke activiteiten zoals Plankentoernooi, klaverjassen etc.
  • Op dinsdag 9 juli a.s. willen we heel graag een uitzwaai-avond bij ttv Huizen organiseren. Gewoon een balletje slaan en/of iets komen drinken met een lekker hapje. We roepen alle Bijmaters op om op dinsdag 9 juli a.s. te komen. Laten we het goed afsluiten.

Als alle data definitief zijn, dan zullen we dat via de Bijpraat weer naar alle leden communiceren.

Bekercompetitie

Uit de vorige Bijpraat: “Het zou wel weer eens leuk zijn als een Bijmaatteam wat verder in de bekercompetitie komt. Alle druk ligt nu dus bij dit ene team, waar overigens veel kwaliteit in zit..…..”. We kunnen concluderen dat het team met deze druk kon omgaan door zich als 1e van de poule te plaatsen voor de knock-outronde. Helaas werd in de eerste knock-out wedstrijd zeer nipt met 10-9 verloren. Volgend jaar in de eigen zaal zal het nog beter gaan….

Scholentoernooi Openbare en Katholieke basisscholen Bijvanck

Op vrijdag 21 juni a.s. organiseert Bijmaat (eigenlijk: Peter Struiksma…)een scholentoernooi voor de groepen 8 voor beide Bijvanck scholen. Het kan zo maar zijn dat dit weer nieuwe jeugdleden oplevert. Een prachtige initiatief wederom. Dank Peter!

Successen jeugd

Op de mini-meerkampen scoorden onze jeugdleden Milo, Jeasan en Daley erg goed. Milo (voor de 2e keer!) en Jeasan pakten zelfs de eerste prijs.
David van der Veen wist op het Nederlands kampioenschap  voor jongeren onder de 10 jaar met een A-licentie een 5e plek te veroveren. Plezier en prestatie kunnen gelukkig heel goed samengaan. Ons motto “Hogerop en toch gezellig” heeft nog niets aan kracht ingeboet.

Herman Eggink kroont zich tot klaverjaskampioen 2023-2024

Het klaverjasseizoen zit er op en net als bij alle andere sporten geldt: de ranglijst aan het einde van seizoen liegt nooit. Herman blijkt dus gewoon de beste klaverjasser van de club te zijn in het afgelopen seizoen. Hij eindigde met een seizoenstotaal van 44.347 punten. De nummer 2 volgt op ruim 300 punten. Gefeliciteerd Herman!

Let op!:

  • Kom 9 juli a.s. allemaal naar de uitzwaai-avond bij ttv Huizen, dan maken we er een gezellige avond van.
  • Je kunt na 9 juli gewoon blijven trainen bij ttv Huizen. Ook gedurende de zomer kan er op vrijdag bij ttv Huizen gespeeld worden. We blijven dus van harte welkom.

Kalender

Di 2 juli                       Bestuursoverleg (o.v.)

Di 9 juli                       laatste keer met z’n allen spelen bij ttv Huizen

Di 3 sept                    Eerste speelavond in de nieuwe zaal (o.v.)