Bijpraat 2024-2

Competitie

De competitie zit er weer op. We hebben volgend seizoen 3 1e Klasse teams duo. Bijmaat duo 2 en 3 zijn kampioen geworden. Bij team 2 (Marjolein, Zen en Elisa) werd het kampioenschap in de allerlaatste wedstrijd tegen de directe concurrent binnen gehaald. Na een 2-0 achterstand werd het 2-2 en toen werd de dubbel beslissend voor het kampioenschap. Team 2 won de dubbel, zoals ze alle(!) dubbels deze competitie wonnen. Gefeliciteerd allemaal! De overig duo teams hebben ook een goed seizoen gehad. Het reguliere team 1 scoort een heel hoog winstpercentage in de 1e klasse, maar zijn toch geen kampioen geworden, omdat Almeerspin nog beter presteert.

Bij de jeugd doen de meiden in de starters klasse het prima. Het landelijke B team vertoeft op de laatste plaats en zal volgend seizoen uiteen vallen.

Nieuwbouw

Voor diegenen die de whatsappgroep Nieuwbouw niet volgen: de bouw verloopt zeer voorspoedig. Met de medegebruikers gaan we al in overleg om te kijken hoe we de opening samen kunnen doen. Bijmaat zal zelf ook een activiteit organiseren voor alle (oud) leden. Verdere berichten volgen daarover rond de zomer.

Zoals het er nu naar uitziet zou de oplevering van het gebouw wel eens in september kunnen plaatsvinden. Of dat betekent dat we dan ook al meteen kunnen trainen en competitie spelen is nog niet helemaal duidelijk. Wellicht dat we in die maand nog bij ttv Huizen moeten trainen en dat de 2e helft van de competitie in de eigen zaal kan worden gespeeld. Voor de zomer zal duidelijk zijn hoe het najaarsseizoen eruit komt te zien.

De inrichting van de kantine zal in overleg met Versa Welzijn plaatsvinden. Inmiddels hebben Wim en Jur al meubels uitgezocht en nu moet worden gekeken of dat goed past bij de wensen van Versa. Gezien de hele goede samenwerking zullen we daar vast en zeker uitkomen. We zijn in overleg met SRO (de verhuurder namens de gemeente) om te kijken of het Bijmaat logo in de speelzaal op een muur kan worden aangebracht. Dat zou echt heel leuk zijn.

Versa gaat een huis aan huis nieuwsbrief verspreiden in de wijk rondom het buurtcentrum, waarin alle gebruikers (dus ook Bijmaat) worden voorgesteld.

Wij hebben tekst aangeleverd en wij zien dit dan ook als een kans om wellicht nog wat seniorenleden te werven….

Bekercompetitie

De animo voor het spelen van de bekercompetitie is lager dan ooit. Bijmaat doet maar met 1 team mee, met daarin Jermo, Noah, Koen, Thierry, Peter B. en Gerrie.

Jammer dat er maar 1 team meedoet, want de bekerwedstrijden leveren altijd gezellige avonden op.

Het zou wel weer eens leuk zijn als een Bijmaatteam wat verder in de bekercompetitie komt. Alle druk ligt nu dus bij dit ene team, waar overigens veel kwaliteit in zit..…..

Wervingsactiviteiten jeugd

In de afgelopen weken zijn er op de basisscholen De Ark en De Gouden Kraal weer clinics gegeven en op vrijdag 21 juni worden de schoolkampioenschappen groepen 7 en 8 voor de Openbare en Katholieke basisschool Bijvanck georganiseerd. Peter Struiksma roept Bijmaters op die wellicht op de 21 juni kunnen helpen. Graag melden bij Peter.

Al deze wervingsactiviteiten hebben ertoe geleid dat we op dit moment 31 jeugdleden hebben en dat is echt geweldig! Sinds 1 april zijn er weer 7 Bambini leden bij gekomen. Grote, grote dank aan Peter en iedereen die een bijdrage heeft geleverd. Met 38 seniorenleden zitten we nu dus op 69 leden. Dat is een mooi aantal, dat mogelijk nog wat groter kan worden na de nieuwsbrief van Versa.

Kalender

Za 20 apr Klaverjassen

Wo 24 apr Overleg met alle gebruikers van het nieuwe buurtcentrum

Ma 29 apr Start bekercompetitie

Di 21 mei Bestuursoverleg (o.v.)

Za 25 mei Klaverjassen