Bijpraat 2024-1

Peter Struiksma kerstkampioen klaverjas

Op 23 december was weer een hele gezellige klaverjasavond met een toch wel verrassende winnaar: Peter Struiksma had zijn zenuwen het beste onder controle en ging met de hoofdprijs aan de haal.

Noah verliest finale regio kampioenschap.

Een flink aantal Bijmaters heeft weer meegedaan aan de regiokampioenschappen Midden.

Noah werd vorig jaar regiokampioen in de ratingklasse 3 bij de senioren en dit jaar reikte hij in de ratingklasse 2 tot de finale, die hij helaas in 4 games verloor. Een puike prestatie van Noah.

Marjolein schreef onderstaand verslag over het kampioenschap bij de lagere ratings:

De afvaardiging vanuit Bijmaat was dit jaar erg mager. Gelukkig hebben we Mark en Peter! Na een stroeve start, de organisatie was hen vergeten in te delen, bleek dat Peter de druk van als eerste geplaatst in klasse 6, niet aan kon. De eerste 2 partijen was hij er niet bij waardoor hij in de troost ronde terecht kwam. Daarna herstelde Peter zich knap en verloor nog maar 1 game wat resulteerde in een eerste plaats! Peter mocht, net als vorig jaar, weer een beker mee naar huis nemen! Gefeliciteerd Peter! Mark had een betere start. In de heren 5 wist hij met knap spel zich overtuigend te plaatsen voor de winnaars ronde. In de achtste finale verloor hij net aan waardoor zijn toernooi er op zat. 

Voor iedereen die thuis was, 1 keer per jaar zijn de regiokampioenschappen, echt heel leuk om aan mee te doen! We hopen volgend jaar dan ook met een grotere afvaardiging op beide dagen onze club eer te verdedigen!

Bij de jeugd hebben zowel Damian (rating 2) als Milo (rating 6) de 2e plaats in de troostronde gewonnen.

 Patrick Visser wint het plankentoernooi

Het was heel druk en heel gezellig op de – samen met ttv Huizen georganiseerde – nieuwjaarsreceptie en het aansluitende plankentoernooi. Met 30 deelnemers werd het een lange avond en de uiteindelijk winnaar werd Patrick Visser, een 2e divisie speler.

Hij versloeg in de finale Noah. Onze eigen barcommissie had weer heerlijke gerechtjes verzorgd. We gaan het komend jaar nadenken over de vraag of we de avond volgend jaar weer samen met ttv Huizen gaan organiseren.

Nieuwbouw wijkcentrum, inclusief onze kantine vordert gestaag.

Wie wel eens langs de Damwand rijdt/fietst zal gezien hebben dat de contouren van het nieuwe gebouw er al staan. Wie de bouw wil volgen kan aan Noah vragen toegevoegd te worden aan de whatsappgroep Nieuwbouw. Als bijlage bij deze nieuwsbrief vind je een plattegrond met de kleuren van de vloeren en de kozijnen. Het wordt een prachtig kleurrijk gebouw.

Verslag van nationale kampioenschappen tafeltennis in Schiedam.

Marjolein en Elisa hebben deelgenomen aan de nationale kampioenschappen in Schiedam. Marjolein schreef er onderstaand enthousiast verslag van:

Elisa en Marjolein waren dit jaar de afvaardiging op het NK in Schiedam. Na veel mooie aanvallen en zijwaartse verdedigende slices, was het resultaat een hele mooie kwart finale plek in de C klasse voor Elisa. Tegen de uiteindelijke winnares kon Elisa haar topvorm van de rest van de dag helaas niet vinden. Marjolein ging als tweede door in haar poule en mocht de beker voor een derde plaats in de D klasse mee naar huis nemen. De verschillen waren maar klein maar helaas geen finale plaats! De dubbel van de dames in de C klasse was een ware thriller. In de poule werd nog makkelijk in 3 games gewonnen van de dames die later het toernooi zouden winnen. De echte thriller was de halve finale. In de 4de game werden 3 matchpoints weg gewerkt om er vervolgen in de 5de game wederom 3 weg te werken. Helaas konden ze daarna zelf een drietal matchpoints ook niet benutten en werd er met 15-13 in de 5de game verloren. Maar ondanks dat was het een mooie dag!

Kalender

di 13 feb                      Bezoek van wethouder Fleur van der Kley

di 20 feb                      Bestuursvergadering

za 24 feb                     Klaverjassen