Bijpraat 2023-8

Algemeen clubkampioenschap gewonnen door Daniël van der Heide.

Op vrijdagavond 8 december jl. kroonde Daniel van der Heide zich tot algemeen clubkampioen van ttv Bijmaat. In de gezellige zaal van ttv Huizen won Daniel in een enigszins eenzijdige finale in 3 games van Gerrie, die daarmee zijn 3e opeenvolgende finale verloor. Mooi dat na Noah nu een ander jonge Bijmater de titel pakt. De jeugd heeft immers onze toekomst!

Jammer was het wel dat er nagenoeg geen opkomst was van de recreanten, 4e en 5e klasse Bijmaters. Volgend jaar beter zullen we maar zeggen. Het clubkampioenschap voor de jeugd vindt in 2023 helaas geen doorgang.

Uit de Algemene Leden Vergadering

Met heel veel plezier kijken we terug op de goed bezochte ALV van maandag 11 december jl. Ongeveer 35% van de stemgerechtigde leden was aanwezig. Dat is best hoog in verenigingenland. Het toont de betrokkenheid van de Bijmaters.

Bij de eerste Bijpraat in 2024 sturen we de concept notulen van de ALV mee.

Onderstaand een paar punten uit de ALV:

· De begroting 2024 is vastgesteld en daarmee ook de contributie voor 2024.

· De bondscontributie 2024 is fors (meer dan 10%) gestegen t.o.v. 2023. Voor niet- competitie spelende leden stijgt de bondscontributie met € 2,00 en voor competitie spelende leden met respectievelijk € 8,00 (senioren) en € 6,00 (jeugd).

De contributie 2024 voor ttv Bijmaat komt er nu als volgt uit te zien:

Competitie Recreatief
Senioren Jeugd Senioren Jeugd
Verenigingscontributie €  96,00 €  96,00 €  96,00 €  96,00
Basis bondscontributie €   23,00 €  23,00 €  23,00 €  23,00
Bondscontributie competitiespelers €   62,00  €  41,00
Totaal €  181,00 €  160,00 €  119,00  € 119,00     

Competitie najaar 2023 met wisselend succes afgesloten.

In de duo competitie zijn Bijmaat 2 en 5 laatste in hun poule geëindigd. Op dat werkelijk tot degradatie leidt, hangt waarschijnlijk af van de gemiddelde teamratings van de ingeschreven teams voor de voorjaarscompetitie 2024. Bijmaat 1 duo is kampioen geworden en promoveert daarmee naar de hoofdklasse. Bijmaat 3 (2e plek in de 2e klasse), Bijmaat 4 (3e plek in de 4e klasse) en Bijmaat 6 (2e plek in de 5e klasse) hebben een prima competitie achter de rug. Bijmaat 1 in de trio-competitie haalde een 4e plek en spelen daarmee volgend jaar ook weer 1e klasse.

Jeugd 1 haalde in de landelijke B-competitie een zeer verdienstelijke 3e plek. Bijmaat jeugd 2 eindigde in de 4e klasse op een 5e plek en het startersteam heeft zich goed laten zien in de competitie.

Vrijdag 29 december a.s.: OLIEBOLLENTOERNOOI TTV HUIZEN.

Al tientallen jaren kent ttv Huizen de traditie van het jaarlijkse oliebollentoernooi.

Namens ttv Huizen mogen we alle Bijmaters van harte uitnodigen mee te doen met dit uiterst gezellige toernooi. Aanvang 20u! Je kunt je in de kantine van ttv Huizen inschrijven, maar als je gewoon komt, dan kun je ook meedoen.

Bijmaters: laat je zien.

Vrijdag 5 januari: gezamenlijke nieuwjaarsreceptie en plankentoernooi Huizen en Bijmaat

Bij Bijmaat kennen we de jarenlange traditie om de nieuwjaarsreceptie op te luisteren met een plankentoernooi. Ttv Huizen sluit hier graag bij aan. De gezamenlijke nieuwjaarsreceptie is vanaf 19.45u. Rond 20.30 uur begint het plankentoernooi. Voor plankjes wordt gezorgd.

Speelzaal ttv Huizen geopend tijdens de Kerstvakantie

In tegensstelling tot de zaal van de Bijmaat, zal de speelzaal van ttv Huizen gedurende de Kerstvakantie gewoon open zijn. Er kan dus, m.u.v. de feestdagen natuurlijk, getraind worden.

Regiokampioenschappen Midden op 13, 14, 20 en 21 januari a.s..

Alle leden zijn uitgenodigd om deel te nemen aan de afdelingskampioenschappen Midden, die medio januari worden georganiseerd. De inschrijvingstermijn sluit op 28 december a.s.

Senioren kunnen zich daarvoor aanmelden bij Elisa. De jeugdinschrijving verloopt via de jeugdcommissie. De inschrijvingskosten zijn voor rekening van Bijmaat. Wij hopen veel Bijmaters tegen te komen in de speelzaal van ttv Hilversum.

Bijmaat doet met 10 teams mee aan de voorjaarscompetitie

De voorjaarscompetitie start in de week van maandag 29 januari. Bij de senioren hebben we een duo-team meer dan in het najaar. Oud lid Pim de Beurs komt weer competitie spelen en gaat samen met Thierry, Richard en Damian een team vormen. Welkom terug Pim! Bij de jeugd hebben we 2 teams: landelijk B en een startersteam.

2 jeugdleden hebben een A-licentie gehaald: David en Daniël.

David van der Veen en Daniel van der Heide hebben dit seizoen beide hun A-licentie gehaald. Wat een geweldige prestatie van deze 2 jeugdleden. David en Daniël: Bijmaat is super trots op jullie! Met Nienke, die een A-licentie heeft bij de dames, telt Bijmaat nu dus 3 A-spelers.

Het bestuur wenst alle Bijmaters fijne feestdagen en een sportief en verdraagzaam 2024 toe!

Kalender

Za 23 dec Kerstklaverjas

Vr 29 dec Oliebollentoernooi ttv Huizen: Bijmaters van harte welkom

Vr 5 jan Gezamenlijk Nieuwjaarsreceptie en plankentoernooi Huizen/Bijmaat

Za 13 jan Afdelingskampioenschap senioren met rating van 1201en meer

Zo 14 jan Afdelingskampioenschap jeugd met rating van 500 en meer

Za 20 jan Afdelingskampioenschap senioren met ratings 1200 en minder

Zo 21 jan Afdelingskampioenschap jeugd met ratings van 499 en minder

Ma 29 jan In deze week starten de competities weer.