Bijpraat 2023-6

 • Grootse ontvangst bij ttv Huizen

Vrijdagavond 1 september jl. werd een memorabele avond. Een zeer groot deel van de Bijmaters was aanwezig om de eerste avond bij onze gastheren van ttv Huizen te spelen. Om iedereen meteen beter te leren kennen, was de toernooiopzet zo gekozen dat je tegen iedereen kon spelen. Net zoals bij de bekercompetitie werd er gespeeld met handicap. Uiteindelijk werd de finale gespeeld tussen een lid van Huizen (Chris) en ons lid Jermo. Chris won het toernooi en na afloop bleef het nog lang gezellig. Een beter begin hadden we ons niet kunnen wensen.

Ook de trainingsavonden daarna waren druk bezet en gezellig. In de afgelopen week zijn ook de eerste “thuiswedstrijden” gespeeld.

 • Nieuws uit de jeugdafdeling

  • De eerste trainingen in de gymzaal van de Kamperfoelieschool zijn goed bezocht. Er is inmiddels een kleine koffiecorner ingericht waar de ouders gezellig kunnen verblijven.
  • Op zaterdagmorgen ervaren rond de 14 Bambini’s veel spelplezier bij de spelletjes en voor sommigen ook bij de aansluitende training. Vanaf dit seizoen is Jochem Molenaar de trainer van de groep. Hij wordt wekelijks ondersteund door verschillende Bijmaters. Ook op de zaterdag wordt er door de ouders gezellig met elkaar koffie en thee gedronken. Inmiddels is er ook een nieuw Bambini flyer gemaakt.
  • Bij de mini/midi Meerkampen zijn al verschillende Bijmaters in de prijzen gevallen. Een prachtig begin van het seizoen!
  • Er wordt alweer gekeken of we weer een tafeltennisclinic op een basisschool kunnen organiseren. Ledenwerving houdt nooit op.
  • De jeugdteams hebben in de eerste competitieronde wisselende resultaten gehaald. Jeugd 1 verloor in landelijk B bj Rijnsoever met 6-4, waarbij overigens Daniel 3 overwinningen boekte. Jeugd 2 speelde 5-5 (David won er o.a. 3) en in de starterscompetitie wonnen onze jongsten met 5-0.
 • Uitnodiging voor Special Saturday bij ttv Huizen op 23 september a.s.

We ontvingen onderstaande uitnodiging voor de Special Saturday bij ttv Huizen:

Beste leden van TTV Huizen en TTV Bijmaat en aanhang,

De eerste Special Saturday van het najaar is alweer aanstaande. Zaterdag 23 September trappen we af met de “ blenderbeleving”, een spelshow wederom georganiseerd door Mats die vorige keer ook de Alleskunner heeft gepresenteerd. En hoe leuk was dat! 

Voor degene die het concept nog niet kennen: vanaf 1600 uur is de kantine open voor een drankje en een hapje eten, vervolgens zal Mats ons vanaf ongeveer 1830 uur gaan vermaken met opdrachten, puzzels, quizvragen en meer. Rond 2100/2130 zal het spel afgelopen zijn en is er nog zat tijd om wat na te borrelen.

Deelname aan dit evenement kost 10 euro en is gewoon op de avond zelf af te rekenen. Wel het nadrukkelijke verzoek om jezelf uiterlijk dinsdag 19 september op te geven zodat de keuken, maar ook Mats weet hoeveel er meegenomen moet worden. Het spel is toegankelijk voor jong en oud en wordt weer hilarisch.

Noteer ook vast de data voor de volgende twee Special Saturday’s: 28 Oktober en 18 November 

Graag opgeven via de lijsten in de kantine of via robertsmit14@gmail.com

 

 • Eerste klaverjasavond weer geslaagd.

Met 20 klaverjassers was de eerste klaverjasavond in de kantine van TTV Huizen een succes. We hopen dat er op de volgende avonden nog wat meer mensen, waaronder leden van TTV Huizen, gaan deelnemen. De eerste winnaar van dit seizoen was Chris Littooij met ruim 5000 punten.