Bijpraat 2023-4

 • Afspraken met ttv Huizen over inhuizen na de zomer

Op donderdag 11 mei a.s. hebben we uitvoerig gesproken met ttv Huizen en afspraken gemaakt over de manier waarop de Bijmaat de komende 1,5 jaar gebruik kan gaan maken van de faciliteiten van ttv Huizen.

In het kort hebben we de volgende afspraken gemaakt:

 • We zullen vanaf vrijdag 1 september a.s. bij ttv Huizen ’te gast’ zijn. De einddatum is afhankelijk van hoe snel de verbouwing verloopt. Verwachting is dat dit eind 2024 zal zijn.
 • We organiseren op die vrijdag 1 september direct gezamenlijk een welkomst-toernooi. Houd deze datum vast vrij! Details volgen later.
 • Ttv Huizen en Bijmaat spelen zo’n beetje op dezelfde dagen in de week. Op dinsdagavond, donderdagavond, vrijdagavond en bij de jeugd-competitie op zaterdag zullen we gezamenlijk gebruik maken van de zaal en kantine.
 • Dit zal waarschijnlijk betekenen dat de 2 gymzalen waar ttv Huizen over beschikt

regelmatig goed gevuld zullen zijn. Het kan dus zelfs af en toe gebeuren dat je even moet wachten voordat er een tafel vrij is.

 • Voor sommige toernooien en activiteiten kunnen we elkaars leden uitnodigen. Denk bijv. aan het oliebollentoernooi van ttv Huizen of ultimate toernooi van Bijmaat.
 • Tijdens de senioren competities zal er op dinsdag-, donderdag- en vrijdagavond competitie gespeeld worden. Competitiewedstrijden worden altijd in de eerste zaal gespeeld zodat toeschouwers vanuit de kantine kunnen kijken. De ttv Huizen teams spelen op de eerste tafels. De ttv Bijmaat teams daarnaast (of eventueel in de tweede zaal als er teveel teams thuisspelen)
 • De senioren-training op de donderdagen van ttv Huizen gaan naar zaal 2. Wij onderzoeken nog of Bijmaatleden aan kunnen sluiten bij die training. Op de overige beschikbare tafels kan verder gewoon vrijgespeeld worden.
 • De jeugd van  Bijmaat traint in de gymzaal aan de Delta. Op de zaterdag spelen de jeugdteams van Bijmaat wel hun wedstrijden bij ttv Huizen. Landelijk B speelt dan op tafel 1.
 • De bar zal volledig in beheer blijven van ttv Huizen en zij blijven ook de bardiensten doen. Over de planning daarvan vind afstemming plaats.
 • Deze tijdelijke samenvoeging zal voor ons en voor ttv Huizen ook nog eens een financieel voordeel opleveren.

Wij verwachten dat het gezellig druk zal worden en dat het voor iedereen leuk is om af en toe ook eens een wedstijdje of een drankje samen met iemand van ttv Huizen te doen.

 • Laatste senioren trainingsavond op dinsdag 18 juli a.s.: een klein feestje?

We willen de laatste trainingsavond niet zomaar voorbij laten gaan, dus we nodigen alle Bijmaters uit om dinsdag 18 juli a.s. naar de Bijmaat te komen. Om een balletje te slaan, maar ook om een klein feestje te vieren.

 • Ultimate tafeltennistoernooi op donderdag 6 juli

Het vreemde tafeltoernooi dat 26 mei werd georganiseerd was helaas dun bezet. Maar met de komst van veel toeschouwers werd het toch nog een hele gezellige avond.

Op donderdag 6 juli a.s. organiseren we het ultimate tafeltennistoernooi.

Op 2 donderdagavonden daarvoor kun je komen oefenen.

Wil je meer informatie: vraag Jochem of Huub.

Wil je meedoen: gewoon tijdig aanwezig zijn.

 • Bijmaat beker teams in poulefase al uitgeschakeld

Bijmaat is de laatste jaren bepaald niet verwend met bekersuccessen. Ook nu weer eindigde het toernooi voor de Bijmaatteams al in de poulefase. Misschien moeten we wat  “slimmer” worden in het samenstellen van de teams. Vermeldenswaard is nog wel dat in bekerteam 1, de altijd wat onderschatte,  Peter Bruggink kopman werd…

 • Jeugdsuccessen

De afgelopen weken hebben verschillende jeugdleden mooie landelijke successen behaald:

David van der Veen werd 3e van Nederland in de leeftijdscategorie t/m 11 jaar.

Nienke Wijnhout pakte op de top 12 in Panningen de 3e plaats bij de meisjes onder de 17 jaar.

Dick Schram heeft zijn B-licentie gehaald.

Oud lid Teun Salentijn werd Nederlands kampioen in zijn leeftijdscategorie.

David, Nienke, Dick en Teun: van harte gefeliciteerd. Bijmaat is trots op jullie!

 • Het gehele Bijmaat archief zit in één – voor (oud)leden toegankelijk – map

Gerard heeft de archiefmap voor de jeugd ondergebracht in de Bijmaat archiefmap.

Dat betekent dat we een ongedeeld archief hebben voor alle (oud) Bijmaat leden. Wil je in de map kunnen kijken: mail dan naar Elisa (elisa.stuveling@gmail.com). Zij stuurt je dan de link en het wachtwoord. Een inkijkje in het archief is meer dan de moeite waard.

Kalender

Za 17 jun                                 Klaverjasavond

Di 20 jun                                 Bestuursvergadering

Do 6 juli                                  Ultimate toernooi

Di 18 juli                                 Feestelijke laatste  trainingsavond senioren

Vr 1 sept                                  Feestelijke eerste trainingsavond senioren bij ttv Huizen