Bijpraat 2023-2

  • Stand van zaken nieuwbouw buurtcentrum

Het ontwikkelplan, dat is een voorlopig ontwerp en een prijsaanbieding van de aannemer, ligt nu voor bij het College van B&W van de gemeente. De verwachting is dat het College akkoord zal gaan ondanks de forse prijsstijgingen die ook in de bouw spelen. Na het akkoord van het College kan bouwbedrijf Heijmans aan de slag met het definitief maken van het ontwerp en daarna beginnen met de bouw van het nieuwe buurtcentrum.

Eind maart vind er weer vervolgoverleg plaats met de gebruikersgroep over het vervolgproces.

Jur en Wim zullen nog voor de zomer in gesprek gaan met Versa over de inrichting van de keuken. Buurtcentrum Draaikom heeft ons al toegezegd dat wij daar onze boedel kunnen opslaan.

We houden er rekening mee dat we 3 seizoenen bij ttv Huizen te gast zullen zijn en dat we eind 2024/begin 2025 in ons nieuwe onderkomen terecht kunnen.

  • Tussenstanden competitie

De competitie is met uitzondering van landelijk jeugd al over de helft. De vooruitzichten zijn wisselend maar gemiddeld goed te noemen. J1 heeft het zwaar in de landelijke B competitie en staat na 5 wedstrijden op een 5e plek op ruime afstand van de 4e plek. Handhaven moet mogelijk zijn. Bij de duo zouden er wel eens 3 teams kampioen kunnen worden, t.w. team 1, 2 en 4.

Duo 3 en 5 moeten nog heel hard werken om degradatie te voorkomen, maar we hebben natuurlijk vertrouwen in onze Bijmaters. H1 speelt voor behoud en moet daar minstens 5e voor worden. Dat lijkt goed haalbaar.

  • Toernooien na de competitie

Binnen het bestuur hebben Jochem en Huub de taak op zich genomen om nog enkele toernooien te organiseren voor de zomer. Te denken valt daarbij aan het ”vreemde tafel”-toernooi en natuurlijk het “ultimate”-toernooi. Houd de berichten in de gaten! Dat beloven heel gezellige avonden te worden, want we willen natuurlijk op een gepaste manier afscheid nemen van ons oude, vertrouwde kantine. Jur en Wim hebben al wilde ideeën…..

  • Jeugdarchief ondergebracht in Bijmaat archief

Tot nu toe wordt er nauwelijks gekeken in ons digitale Bijmaat archief en dat is meer dan jammer. Er staat een schat aan informatie over (het verleden van) de Bijmaat in de vorm van documenten, foto’s en filmpjes. Gerard heeft het jeugdarchief inmiddels ondergebracht in het Bijmaat archief. Om in het rijke archief te kunnen rondneuzen hoef je alleen maar het wachtwoord op te vragen bij Elisa via elisa.stuveling@gmail.com

Ga doen zouden we willen zeggen, je weet niet wat je mist…

  • Laatste competitieronde voor starters in zijn geheel bij Bijmaat

De NTTB heeft al enige tijd een goede manier gevonden om de jeugdcompetitie op een heel gezellige manier af te sluiten. De wedstrijden van de laatste competitieronde worden dan allemaal bij 1 club gespeeld. Dat levert een gezellige drukte op. Bijmaat heeft zich beschikbaar gesteld voor de afsluiting van de starterspoule waar de jongste Bijmaters in spelen. Op zaterdag 22 april a.s. vanaf 14 uur gaat dit festijn plaatsvinden. Als je de kans hebt is het erg leuk om even langs te gaan bij onze jongste leden.

Kalender

Za 18 mrt                                 Klaverjassen

Di 21 mrt                                 Bestuursvergadering

Za 22 apr                                 laatste poulewedstrijden starterscompetitie tegelijk bij Bijmaat