Bijpraat 2022-04

 • 40 jarig jubileum ttv Bijmaat: een ongelofelijk groot succes!

  Wat een feest was het op zaterdag 11 juni jl. Een prachtige zonnige dag, een super gezellig aangekleed buitenplein en heel veel bezoek van (oud)leden, bevriende clubs, mensen vanuit de gemeente en Sport Platform Huizen. Zo rond de 150 bezoekers hebben we geteld waarvan een kleine honderd ook zijn blijven eten.
  Inmiddels staan op onze beveiligde pagina op OneDrive vele foto’s en enkele filmpjes. Als je toegang wilt tot deze bestanden, stuur dan een mailtje naar Elisa (elisa.stuveling@gmail.com).
  Je ontvangt dan een link naar OneDrive en een wachtwoord. Heel veel kijkplezier alvast!
  De foto’s en filmpjes zijn gemaakt door ons gewaardeerde lid Theo Henrichs en ons oud-lid Ron Mikkenie. Theo en Ron, ontzettend bedankt daarvoor!
  Voor een prachtig filmpje over de dag van het jubileum kun je alvast kijken via de link
  https://youtu.be/jLT51GuqLS0

Zonder iemand tekort te willen doen, want er waren veel Bijmaters die keihard hebben meegewerkt op die dag (hulde voor allen!!), maken we een hele diepe buiging voor de 2 initiatiefnemers en organisatoren van dit onvergetelijke jubileum:
WIM KISJES EN JURRIEN ARENDS.
WAT EEN KANJERS ZIJN DAT! WAT EEN TOP BIJMATERS ZIJN DAT!
Het bestuur zal Wim en Jur nog op gepaste wijze gaan bedanken voor de organisatie van dit geweldige jubileumfeest.

 • Bijmaat groeit in ledental: jeugdafdeling ruim verdubbeld!!!!

  In de vorige Bijpraat kon je lezen dat we hoopten dat het aantal jeugdleden zou verdubbelen naar aanleiding van de geweldige clinics die we op de basisscholen hebben gedaan. Onze verwachting is overtroffen: op dit moment van schrijven is de jeugdafdeling gegroeid van 15 naar 33 jeugdleden!! Dat is ruim een verdubbeling van het aantal jeugdleden. Een diepe buiging voor alle Bijmaters die hier een bijdrage aan hebben geleverd.
  Ook de seniorenafdeling heeft na de coronadip, de weg omhoog weer gevonden. In het afgelopen ruime half jaar zijn er 6 nieuwe leden bij gekomen.
  Zaten we ruim een half jaar gelden nog rond de 50 leden, inmiddels heeft Bijmaat weer 71 leden!
  Wat een veerkracht zit er toch in onze vereniging. We gaan o.a. samen met de jeugdcommissie plannen maken hoe we deze groei, met name in de jeugdafdeling, in goede banen kunnen leiden met de juiste trainingsprogramma’s en de juiste begeleiding.

 • Pieter Salentijn wordt per 1 september onze nieuwe jeugdtrainer.

  We zijn ontzettend blij en trots te kunnen melden dat de jeugdcommissie erin in geslaagd een opvolger voor Flip Valero te vinden. Pieter Salentijn wordt per 1 september a.s. onze nieuwe jeugdtrainer. Pieter is natuurlijk geen onbekende van onze club. Zijn zoon Teun heeft jarenlang in onze jeugdafdeling gespeeld en speelt inmiddels op landelijk niveau bij ttv Hilversum. Pieter speelt zelf ook nog tafeltennis op 3e divisie/hoofdklasse niveau. Pieter: van harte welkom en heel veel spelplezier bij Bijmaat.
  Pieter zal vooral op dinsdag, samen met de bestaande trainers, de jeugdtraining leiden.
  De jongste leden van Bijmaat, onderdeel van onze Bambini club, zullen op zaterdagochtend gaan trainen. Voor die groep zal een specifieke begeleidingsgroep worden samengesteld en er zal een speciaal programma voor die kinderen worden gemaakt. Voor de allerjongsten zal het programma vooral tot doel hebben de kinderen op heel speelse wijze kennis te laten maken met de geheimen van het kleine balletje, het batje, de tafel en…..Bijmaat.
  Op de dinsdag- en de donderdagavond zal er weer training zijn voor de wat oudere jeugd.
  Met Pieter gaan we de komende weken in gesprek om zijn rol verder in te vullen.

 • Bijmaat gaat met 9 teams de najaarscompetitie in, waaronder 1 landelijk jeugdteam

  De groei in het aantal leden vertaalt zich niet meteen in een groei van het aantal teams dat competitie gaat spelen. Op dit moment is de stand zo dat er 6 seniorenteams en 3 jeugdteams (landelijk C, 6e klasse en startersklasse) aan de najaarscompetitie gaan deelnemen. De verwachting is dat er in het voorjaar meer teams competitie gaan spelen.

 • In het najaar kan er door de senioren ook op donderdag getraind worden

  Ondanks een heel magere opkomst op de extra donderdagavonden waarop de afgelopen maanden getraind kon worden, heeft het bestuur toch besloten de senioren in het komende najaar op donderdagavond van 20-21.30 uur de kans te geven om te spelen. Er zullen ook 2 teams op donderdag competitie gaan spelen.
  We hopen echt dat de groep op donderdag groot genoeg wordt om dit te continueren.

 • Tijdelijke huisvesting Bijmaat tijdens de bouw van het nieuwe buurtcentrum

  De jeugd zal gedurende de bouw van het nieuwe buurtcentrum gaan trainen in de gymzaal van de Kamperfoelie school op de Delta. Dat is heel dichtbij onze huidige locatie en dat was een grote wens van de jeugdcommissie.
  De ttv Huizen heeft ons verzoek om te kunnen spelen in hun accommodatie in de Holleblok zeer gastvrij ontvangen. In het najaar gaan we precies kijken hoe we de trainingen en wedstrijden kunnen inpassen in hun planning.
  Zoals het er nu naar uitziet kunnen de senioren op dinsdag en op donderdag gewoon komen trainen bij ttv Huizen. Voor de wedstrijden zal in het najaar gekeken moeten worden met hoeveel teams beide clubs willen spelen. In principe kan er weer op donderdag, vrijdag en zaterdag (jeugd) competitie gespeeld worden. We zijn heel blij met gastvrije manier waarop de ttv Huizen ons onderdak wil bieden.
  De planning is nog steeds dat we in 2e of 3e kwartaal 2023 uit onze zaal en kantine moeten.

 • Bekerteams gestrand in poulefase van bekertoernooi.

  De beide bekerteams zijn er helaas niet in geslaagd om de knock-out fase van het bekertoernooi te bereiken. Volgend jaar beter, zullen we maar zeggen…

 • Zomerstop: vr 15 juli t/m ma 22 augustus: speelzaal en kantine gesloten

  Gedurende bovenstaande periode zal de club gesloten zijn en kan er dus niet getraind en/of een drankje gedronken worden in de kantine. Even rust voor alle vrijwilligers…
  TENZIJ…..zie volgende punt:

 • 1 x per week tijdens de zomerstop tafeltennissen?

  We onderzoeken de komende weken of er in de jeugd en/of de senioren belangstelling is om tijdens de zomerstop een uurtje te kunnen spelen.
  Als je echt tijdens de zomerstop van plan bent om minstens 3 x op dinsdag van 20-21 uur een balletje te komen slaan, meldt dat dan uiterlijk 5 juli a.s. aan Gerrie via g.vansunder@casema.nl
  Als er minimaal 8 senioren belangstelling tonen, dan zullen we de zaal huren.
  In de week van 5 juli zullen we je informeren over de uitkomst van de uitvraag.
  Dezelfde uitvraag wordt onder de jeugd gedaan.

We wensen iedereen een hele fijne zomer!

Kalender

za 12 mrt – 9 juli Inloopuren bij Bijmaat voor deelnemers tafeltennisclinics op de basisscholen. In het kader van ledenwerfactie jeugd.
vr 1 juli ultimate tafeltennistoernooi
za 9 juli Bambini feest
di 12 juli laatste trainingsavond senioren voor de zomerstop
do 14 juli laatste jeugdtraining voor de zomerstop
vr 15 juli – ma 22 aug zomerstop: Bijmaat gesloten.
di 23 aug eerste trainingsavond na de zomerstop.
za 3 sep eerste training kinderen Bijmaat Bambini club.
ma 12 sep start najaarscompetitie.