Bijpraat 2022-02

TTV Bijmaat weer helemaal open!!!

 • Dat was corona……hopen we…

  Wat heerlijk dat alles weer mogelijk is bij Bijmaat. Lekker een balletje slaan en daarna een gezellige nazit in onze kantine. Gezellig klaverjassen. Misschien nog een ultimate tafeltennis toernooi op een vrijdagavond. Het kan allemaal weer.
  Je zou bijna vergeten zijn dat in de eerste maanden van de corona crisis de kantine helemaal is opgeknapt. Geschilderd, plafond vernieuwd, nieuw luchtventilatiesysteem aangelegd etc. Te weinig Bijmaters hebben hiervan kunnen genieten de afgelopen 2 jaar.

  We doen hierbij dan ook een oproep aan alle Bijmaters om de club weer te bezoeken. Er zijn best veel leden die de afgelopen 2 jaar niet of nauwelijks op de club zijn geweest. We hebben jullie gemist!!

Extra trainingsavonden voor senioren op de donderdag

 • Door een ongelukkige competitieplanning speelt er op donderdagavond maar 1 duoteam competitie. Dat is natuurlijk heel ongezellig voor iedereen. We willen dan ook alle senioren de gelegenheid bieden op de donderdagse competitieavonden te komen trainen. In principe zijn er op de donderdagavonden dat er competitie wordt gespeeld 4 tafels beschikbaar om vrij te spelen.
  De volgende donderdagavonden is er nog gelegenheid om een keer (extra) te trainen:

  • 10, 17, 24 en 31 maart
  • 7 en 21 april.

Noteer in ieder geval deze data in je agenda als je belangstelling hebt.
Tot nu toe is de animo zeer beperkt, maar nu we de corona achter ons hebben gelaten, misschien een mooie gelegenheid om extra te kunnen spelen de komende weken.

 • Wervingsacties op de basisscholen: wat een operatie!!

  Stel je even voor: op 4 basisscholen honderden kinderen kennis laten maken met onze geliefde sport tafeltennis. Dat is wat de komende 3 maanden gaat gebeuren.
  Laat onderstaande feiten even tot je doordringen en wees trots op al die Bijmaters die hier een bijdrage aan gaan leveren:

  • 4 basisscholen: de Sprinkplank, de Gouden Kraal, de Ark en de Byvanck scholen. Alle scholen zijn al jaren verbonden aan ttv Bijmaat. Grote verbinder: Peter Struiksma.
  • Samenwerkende partners: MJ, vakleerkrachten van de scholen en buurtsportcoach Maryse de Vos.
  • Clinics voor de groepen 3, 4 en 5 onder de noemer “Bambiniclub Bijmaat”.
  • Clinics voor de groepen 6, 7 en 8.
  • In totaal worden met de clinics een paar honderd kinderen bereikt.
  • Na afloop van de clinics, kunnen de kinderen op zaterdag 4 of 5 keer komen spelen bij Bijmaat. Kinderen mogen ook op dinsdag- of donderdagavond aansluiten bij de jeugdtraining.
  • Kinderen uit groep 3, 4 en 5 gaan vooral d.m.v. spelletjes kennis maken met tafeltennis.
  • Kinderen uit de groep 6, 7 en 8 gaan vooral tafeltennissen.
  • Maar liefst 14 mensen, van wie verreweg het grootste deel Bijmaters, gaan helpen bij de clinics en op de zaterdagen.
  • De clinics vinden plaats op vrijdag 4 maart, maandag 4 april en donderdag 12 mei.
  • Subsidie van: NTTB (landelijke en afdeling Midden) en gemeente Huizen.
 • Tijdelijke huisvesting Bijmaat tijdens verbouwing buurtcentrum

  In het ALV verslag heb je kunnen lezen dat buurtcentrum Draaikom wordt vernieuwd en verduurzaamd. Het nieuwe centrum wordt tegen de gymzaal aan gebouwd. De verbouwing zal betekenen dat we een nieuwe kantine zullen krijgen. Onze wens is natuurlijk dat ook ons nieuwe onderkomen een echte Bijmaat uitstraling houdt. De nieuwe kantine zal overdag ook gebruikt kunnen gaan worden als vergaderruimte voor de andere gebruikers van het buurtcentrum, zoals Versa Welzijn en Jeugd & Gezin. Waar de kantine wordt gesitueerd is nu nog niet duidelijk. Wat wel duidelijk lijkt, is dat we tijdelijk (minstens 1 jaar) ergens anders moeten gaan spelen.
  In overleg met de gemeente zoeken we naar een alternatieve speellocatie, waar naast het tafeltennisdeel natuurlijk ook ruimte moet zijn om elkaar te ontmoeten onder het genot van een hapje en een drankje.
  Zoals het er nu naar uitziet zullen we in de periode 2e kwartaal 2023 t/m 2e kwartaal 2024 ergens anders ondergebracht gaan worden. Gerrie vertegenwoordigt Bijmaat in de gebruikersgroep. Op deze manier zijn we betrokken bij alle plannen.
  Al met al natuurlijk best een ingrijpende gebeurtenis voor Bijmaar, maar ook één met perspectieven voor de toekomst.

 • Jur wint eerste post-corona klaverjastoernooi

  Wat was het weer gezellig afgelopen zaterdagavond tijdens het klaverjassen. Zonder corona beperkingen was er weer genoeg ruimte voor iedereen die wilde meedoen. Verrassende (?) winnaar werd Jur met 5599 punten.

Kalender

Za 12 mrt – 9 apr Inloopuren bij Bijmaat voor deelnemers tafeltennisclinics op de basisscholen. In het kader van ledenwerfactie jeugd.
Za 26 mrt Klaverjasavond.
Zo 27 mrt Afdelingskampioenschap Midden : rating onder 1200
Za 11 jun Jubileumfeest ttv Bijmaat 40 jaar
Za 11 jun Afdelingskampioenschap Midden: rating 1200 en hoger