Bambiniclub

Het Bambini project van de tafeltennisvereniging Bijmaat uit Huizen is met behulp van een subsidie van de gemeente goed op stoom gekomen. Het project is gericht op jongens en meisjes in de leeftijdsgroep 6 tot en met 8 jaar.

Start Bambini project
De basis voor het Bambini project is gelegd door de samenwerking met MJ Tafeltennis. Na toezegging van de gemeente Huizen voor een subsidie* werd contact gezocht met MJ Tafeltennis en een drietal basisscholen in Huizen (De Ark, de Gouden Kraal en De Springplank) om daar clinics te organiseren. De clinics waren vooral gericht op de groepen 3 t/m 6, maar veelal kwamen ook de groepen 7 en 8 aan bod. In de periode maart tot en met mei 2022 werd MJ Tafeltennis voor 3,5 dag ingehuurd bij de betreffende scholen. Alle leerlingen ontvingen na afloop van de clinic een Bambini stempelkaart met daarop aangegeven een vijftal data wanneer ze bij de Bambini Bijmaat Club welkom waren.

Op zaterdag 9 april vond de eerste Bambini bijeenkomst plaats bij TTV Bijmaat. Het waren vooral meisjes die, met hun stempelkaart, de trainingen op zaterdagochtend bezochten. Indien er vier zaterdagen zijn afgetekend ontvangen de kinderen een tafeltennisbatje van de organisatie. Tijdens de trainingen worden de ouders verwend met koffie en thee.  Op zaterdag 9 juli zal het de 13e keer zijn dat de kinderen met hun ouders naar de Bambini-Club van Bijmaat komen.